Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
8:00-15:30
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.06.2020
Uzávěrka objednávek ve 12 hodin
Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních produktů!!! Košíky a ostatní Vámi objednané dob... číst celé
01.06.2020
Informace o naší prodejně
Těšíme se na Vás nejen zde na eshopu, ale i v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4.     Jak se k nám dostat?   Otevírací dob... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Informace do mailu

Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Recept na litý kváskový chléb z žitné mouky
23.11.2022
Recepty

Recept na litý kváskový chléb z žitné mouky

Potřebujeme: kvásek, žitnou chlebovou mouku (může být i celozrnná), další mouku podle vaší chuti, sůl, semínka / ovesné vločky / kmín

Večer (18:00) 30g,  kvásku vlijte do velké mísy + 150g, studené vody plus 150g chlebové žitné mouky. 

 

Ráno (8:00) přidáte do velké mísy 300ml studené vody plus 300g žitné chlebové mouky, zamícháte do konzistence bramborové kaše a přikryjete utěrkou.

 

Večer (18:00) by mělo těsto být prokvašené. Přidáte 12 g soli a pak můžete přidat kmín nebo semínka podle vaší chuti. Těsto pořádně zamíchejte, musí z toho vzniknout husté lepivé těsto.

Používám skleněnou formu, vymažu máslem a těsto vyliju do ní a nechám dvě hodiny kynout (pokud chci péct až ráno dám do lednice cca 8h, chléb má pak větší bubliny). Přehřejeme si troubu na 225°C.

 

Nejprve pečeme 20 minut (225°C) a pak ztlumíme troubu na 175 stupňů a pečeme 30 minut. Na konci zkontrolujeme špejlí lepivost těsta.

 

Dobrou chuť! 🍞

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Copyright © 2020 BIOFARMA LUKAS, s.r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz