Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
8:00-15:30
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.06.2020
Uzávěrka objednávek ve 12 hodin
Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních produktů!!! Košíky a ostatní Vámi objednané dob... číst celé
01.06.2020
Informace o naší prodejně
Těšíme se na Vás nejen zde na eshopu, ale i v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4.     Jak se k nám dostat?   Otevírací dob... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
Semínka a ořechy bez obalu Semínka a ořechy bez obalu
Do snídaní nebo do pečení se nejlépe hodí semínka nebo ořechy v bezobalu. číst celé
Sladké a slané zobání bez obalu Sladké a slané zobání bez obalu
Dobroty přímo do sáčku nebo třeba do skleničky. Krekry, keksy, RAW kuličky, nebo veganské kyselé bonbony nebo medvídci. Jen pozor ať vám medvídci neut... číst celé
Pečení bez obalu Pečení bez obalu
Čerstvě upečený chlebík z našich Bio muk. Mouka žitná, špaldová, pohanková, skočice nebo 100% čokoláda (kakaová hmota). To vše v prvním patře v Biokoš... číst celé
Zobrazit všechny články
Informace do mailu

Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Recept na litý kváskový chléb z žitné mouky
13.07.2020
Recepty

Recept na litý kváskový chléb z žitné mouky

Potřebujeme: kvásek, žitnou chlebovou mouku (může být i celozrnná), další mouku podle vaší chuti, sůl, semínka / ovesné vločky / kmín

Večer 60g (30g pro jeden chlebík) kvásku vlijte do velké mísy + 150g (75g na jeden chlebík) studené vody plus 150g (75g na jeden chlebík) chlebové žitné mouky. 

 

Ráno přidáte do velké mísy 600ml (300ml na jeden chlebík) studené vody plus 450 g (225g na jeden chlebík) žitné chlebové mouky, 150 g.jakékoliv mouky podle vašeho výběru a zamícháte do konzistence bramborové kaše a přikryjete utěrkou.

 

Večer by mělo těsto být prokvašené. Přidáte 16- 22 g soli a pak můžete přidat kmín nebo semínka podle vaší chuti. Těsto pořádně zamíchejte, musí z toho vzniknout husté lepivé těsto. Používám skleněnou formu, vymažu máslem a těsto vyliju do ní, pak ho necháme půl hodiny až dvě hodiny kynout (pokud chci péct až ráno dám do lednice cca 8h). Přehřejeme si troubu na 225°C.

 

Nejprve pečeme 20 minut (225°C) a pak ztlumíme troubu na 175 stupňů a pečeme 25 minut. Na konci zkontrolujeme špejlí lepivost těsta.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Copyright © 2020 BIOFARMA LUKAS, s.r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz