Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
8:00-18:00
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.06.2020
Uzávěrka objednávek ve 12 hodin
Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních produktů!!! Košíky a ostatní Vámi objednané dob... číst celé
01.06.2020
Informace o naší prodejně
Těšíme se na Vás také v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4.   Otevírací doba v prodejně Pondělí až pátek: od 8.00 do 18.00 hod... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Informace do mailu

Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Recept na litý kváskový chléb z žitné mouky
13.07.2020
Recepty

Recept na litý kváskový chléb z žitné mouky

Potřebujeme: kvásek, žitnou chlebovou mouku (může být i celozrnná), další mouku podle vaší chuti, sůl, semínka / ovesné vločky / kmín

Večer 60g (30g pro jeden chlebík) kvásku vlijte do velké mísy + 150g (75g na jeden chlebík) studené vody plus 150g (75g na jeden chlebík) chlebové žitné mouky. 

 

Ráno přidáte do velké mísy 600ml (300ml na jeden chlebík) studené vody plus 450 g (225g na jeden chlebík) žitné chlebové mouky, 150 g.jakékoliv mouky podle vašeho výběru a zamícháte do konzistence bramborové kaše a přikryjete utěrkou.

 

Večer by mělo těsto být prokvašené. Přidáte 16- 22 g soli a pak můžete přidat kmín nebo semínka podle vaší chuti. Těsto pořádně zamíchejte, musí z toho vzniknout husté lepivé těsto. Používám skleněnou formu, vymažu máslem a těsto vyliju do ní, pak ho necháme půl hodiny až dvě hodiny kynout (pokud chci péct až ráno dám do lednice cca 8h). Přehřejeme si troubu na 225°C.

 

Nejprve pečeme 20 minut (225°C) a pak ztlumíme troubu na 175 stupňů a pečeme 25 minut. Na konci zkontrolujeme špejlí lepivost těsta.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Copyright © 2019 BIOFARMA LUKAS, s.r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz