Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.
- Úvod
- Poctivé potraviny
- Ryby, maso a masné výrobky
- Pštrosí maso
Pštrosí maso
Pštrosí farma Vendelín
Chov na této farmě byl založen v roce 1997 nákupem jednoho chovného páru pštrosa Afrického černokrkého dvouprstého.
V roce 1998 se farmě podařilo úspěšně vylíhnout a odchovat 25 ks kuřat. Současné složení stáda je 27 samic a 14 samců v produkčním věku.
Maso pštrosa považují znalci již dlouho za maso gurmánů. Maso pštrosa je neobyčejně libové. Zatímco maso nejdůležitějších jiných zvířat (prase, skot, ovce, drůbež) obsahuje více než 3% tuku, neobsahuje jediný sval pštrosa více než 0,3% tuku. U většiny druhů masa se projeví nízký obsah tuku na úkor jemnosti masa, ale pštrosí maso zde tvoří výjimku. Dále má pštrosí maso velice nízký obsah cholesterolu
Chuťová charakteristika
Při použití neutrálního koření (sůl, pepř) připomíná pštrosí maso chutí hovězí, při kořenění bylinkami vyzrálou zvěřinu.
Doporučená koření
Směsi koření používané tradičně pro zvěřinu ( jalovec, nové koření, bobkový list, rozmarýn, tymián, pomerančová kůra ), dále kari a sojová omáčka pro pokrmy asijské kuchyně, vynikající je použití červeného vína.