- Štítky blogu
- bez obalu
- bezobal
- bio
- ostrava
- cukr
- poruba
- pesto
- brusnice
- švestky
- meruňky
- pekan
- pinie
- Mléko
- oříšky
- kešu
- mandle
- křupky
- slané krekry
- brusinky
- kravské
- kozí
- kraví
- chleba
- sůl
- datlový sirup
- dochucovadla
- skořice
- luštěniny
- čočka
- fazole
- cizrna
- příloha
- těstoviny
- rýže
- sladké
- pečení
- soda
- bezobalu
- Naturinka
- zubní pasta bez obalu
- šampon bez obalu
- Caltha
- praní
- čištění
- mýdlové ořechy
- tierraverde
- Tierra
- Snídaně
- jídlo


Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.
- Úvod
- Blog
- Zajímavosti
- Co ještě nevíte o brokolici? 🥦
Co ještě nevíte o brokolici? 🥦
Brokolice je druhem kapusty a příbuzná květáku. Má vysoký podíl vlákniny, je bohatá na vápník, hořčík, železo, draslík, zinek a měď. Je vynikajícím zdrojem vitaminu C, beta-karotenu, kyseliny listové a i dalších vitaminů skupiny B. Stejně jako květák je dobrou podporou v boji proti rakovině a díky obsahu sulforafanu působí jako ochrana cév a chrání před látkami vyvolávajícími rakovinu. Její antioxidační účinky napomáhají snižovat vysoký krevní tlak a také cholesterol.
Zeleninu bychom měli jíst co nejčerstvější, a to jak syrovou (třeba ve formě míchaných salátů) tak i tepelně upravenou. Při tepelné úpravě některých druhů zeleniny (mrkev, rajská jablka) se doporučuje přidat malé množství oleje, protože cenné látky v ní obsažené jsou pak pro nás lépe využitelné (například provitaminy A, lykopen).