Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
8:00-15:30
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.06.2020
Uzávěrka objednávek ve 12 hodin
Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních produktů!!! Košíky a ostatní Vámi objednané dob... číst celé
01.06.2020
Informace o naší prodejně
Těšíme se na Vás nejen zde na eshopu, ale i v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4.     Jak se k nám dostat?   Otevírací dob... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
Semínka a ořechy bez obalu Semínka a ořechy bez obalu
Do snídaní nebo do pečení se nejlépe hodí semínka nebo ořechy v bezobalu. číst celé
Sladké a slané zobání bez obalu Sladké a slané zobání bez obalu
Dobroty přímo do sáčku nebo třeba do skleničky. Krekry, keksy, RAW kuličky, nebo veganské kyselé bonbony nebo medvídci. Jen pozor ať vám medvídci neut... číst celé
Zobrazit všechny články
Informace do mailu

Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Pohankový chéb
26.09.2019
Recepty

Pohankový chéb

V míse nasucho smícháme:

  • 0,5 kg pohankové mouky
  • 2 lžíce neochuceného psylia
  • 1,5 lžičky soli
  • 1,5 lžičky kmínu
  • 1-2 lžíce mletého lněného semínka ( nemusí být )
  • 1-2 lžíce loupaných slunečnicových semínek ( nemusí být)

 

Postupně přidáme až 900 ml teplé ( 40°C ) vody a vařechou vymícháme těsto, asi 15 minut. Nebojte se, těsto nasaje hodně vody, z počátku je řídké, nakonec má konzistenci asi jako na třenou bábovku.

Misku zakryjeme a necháme 24 hodin kynout, můžeme dát na topení, v létě na okno, ke konci kynutí lze nahřát troubu na 40°C a nechat třeba 2 hodiny při této teplotě kynout. Teplota v době kynutí by neměla přesáhnout 40°C, abychom si nezničili kvasinky.

Po dobu kynutí nemícháme, jen kontrolujeme. Z počátku se neděje nic, ke konci kynutí se těsto "zvedá" a voní. Necháme-li kynout déle je chleba nakyslý, ale dobrý.

Nahřejeme troubu a v ní skleněnou zapékací misku na 230°C, po dosažení teploty vyklopíme těsto do rozpálené misky, trochu zarovnáme a uhladíme tvar, misku přiklopíme a pečeme v zavřené misce 1 hodinu, dále v otevřené 15 minut při teplotě 220-230°C .

Po této době chleba z misky vyjměte a nechejte vychladnout na mřížce. Správně upečený chleba na poklep "zvoní". Nebojte se, chleba se nepřipeče a jde dobře vydělat. Chleba je výborný, chutný a má drobné pravidelné póry.

NELZE UDĚLAT Z ČÍNSKÉ POHANKY!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Štítky
Copyright © 2020 BIOFARMA LUKAS, s.r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz