Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
8:00-15:30
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.06.2020
Uzávěrka objednávek ve 12 hodin
Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních produktů!!! Košíky a ostatní Vámi objednané dob... číst celé
01.06.2020
Informace o naší prodejně
Těšíme se na Vás nejen zde na eshopu, ale i v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4.     Jak se k nám dostat?   Otevírací dob... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
Aktuálně z prvního patra Aktuálně z prvního patra
Naši milí, jak již spousta z Vás tuší, jdeme do finále a k 31.3.23 opouštíme prostory prvního patra na Alšáku a s ním také téměř celou šíři sortiment... číst celé
Semínka a ořechy bez obalu Semínka a ořechy bez obalu
Do snídaní nebo do pečení se nejlépe hodí semínka nebo ořechy v bezobalu. číst celé
Zobrazit všechny články
Informace do mailu

Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Pohankový chéb
26.09.2019
Recepty

Pohankový chéb

V míse nasucho smícháme:

  • 0,5 kg pohankové mouky
  • 2 lžíce neochuceného psylia
  • 1,5 lžičky soli
  • 1,5 lžičky kmínu
  • 1-2 lžíce mletého lněného semínka ( nemusí být )
  • 1-2 lžíce loupaných slunečnicových semínek ( nemusí být)

 

Postupně přidáme až 900 ml teplé ( 40°C ) vody a vařechou vymícháme těsto, asi 15 minut. Nebojte se, těsto nasaje hodně vody, z počátku je řídké, nakonec má konzistenci asi jako na třenou bábovku.

Misku zakryjeme a necháme 24 hodin kynout, můžeme dát na topení, v létě na okno, ke konci kynutí lze nahřát troubu na 40°C a nechat třeba 2 hodiny při této teplotě kynout. Teplota v době kynutí by neměla přesáhnout 40°C, abychom si nezničili kvasinky.

Po dobu kynutí nemícháme, jen kontrolujeme. Z počátku se neděje nic, ke konci kynutí se těsto "zvedá" a voní. Necháme-li kynout déle je chleba nakyslý, ale dobrý.

Nahřejeme troubu a v ní skleněnou zapékací misku na 230°C, po dosažení teploty vyklopíme těsto do rozpálené misky, trochu zarovnáme a uhladíme tvar, misku přiklopíme a pečeme v zavřené misce 1 hodinu, dále v otevřené 15 minut při teplotě 220-230°C .

Po této době chleba z misky vyjměte a nechejte vychladnout na mřížce. Správně upečený chleba na poklep "zvoní". Nebojte se, chleba se nepřipeče a jde dobře vydělat. Chleba je výborný, chutný a má drobné pravidelné póry.

NELZE UDĚLAT Z ČÍNSKÉ POHANKY!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Štítky
Copyright © 2020 BIOFARMA LUKAS, s.r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz