Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
8:00-15:30
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.06.2020
Uzávěrka objednávek ve 12 hodin
Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních produktů!!! Košíky a ostatní Vámi objednané dob... číst celé
01.06.2020
Informace o naší prodejně
Těšíme se na Vás nejen zde na eshopu, ale i v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4.     Jak se k nám dostat?   Otevírací dob... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
Aktuálně z prvního patra Aktuálně z prvního patra
Naši milí, jak již spousta z Vás tuší, jdeme do finále a k 31.3.23 opouštíme prostory prvního patra na Alšáku a s ním také téměř celou šíři sortiment... číst celé
Semínka a ořechy bez obalu Semínka a ořechy bez obalu
Do snídaní nebo do pečení se nejlépe hodí semínka nebo ořechy v bezobalu. číst celé
Zobrazit všechny články
Informace do mailu

Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Zajímavosti
  4. Co ještě nevíte o kadeřávku?
13.07.2020
Zajímavosti

Co ještě nevíte o kadeřávku?

Je příbuzný kapustě, netvoří však hlávku, ale jeho listy rostou ve volné růžici na vysokém košťálu. Kadeřávek je otužilý a díky tomu můžeme sklízet čerstvou zeleninu i ze zasněžené zahrady. Kadeřávek má čtyřikrát větší obsah karotenů než například brokolice. Z vitaminů obsahuje skupiny B, biotin, vitamin C, draslík, vápník, hořčík, železo, fosfor a vitamin E. Biotin – vitamin krásy udržuje hezkou pleť a vlasy. Množství vitaminu A posiluje imunitní systém, vitalitu a dobrou náladu. Draslík zase vyplavuje z těla škodliviny, čímž posiluje srdce, ledviny a močový měchýř. Vláknina z kadeřávku přispívá k tvorbě zdravé střevní mikroflóry. Kadeřávek má i léčivé účinky, neboť odstraňuje zácpu, zbavuje střeva jedovatých látek, chrání buňky před volnými radikály, snižuje cholesterol, posiluje sliznice v těle, snižuje stres a pomáhá při osteoporóze, zpomaluje proces stárnutí, podporuje stavbu kostí a chrání před rakovinou.

Kadeřávek v kuchyni

Konzumujeme tepelně upravené listy mírně nahořklé chuti, nejjemnější obsahuje středová část. Podávají se vařené a polité máslem, jako příloha k masu, dále kadeřávek zapečený, dělají se z něj karbanátky nebo závitky.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Copyright © 2020 BIOFARMA LUKAS, s.r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz