Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
8:00-18:00
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.06.2020
Uzávěrka objednávek ve 12 hodin
Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních produktů!!! Košíky a ostatní Vámi objednané dob... číst celé
01.06.2020
Informace o naší prodejně
Těšíme se na Vás také v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4.   Otevírací doba v prodejně Pondělí až pátek: od 8.00 do 18.00 hod... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Informace do mailu

Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Zajímavosti
  4. Co ještě nevíte o cibuli? 🧅
13.07.2020
Zajímavosti

Co ještě nevíte o cibuli? 🧅

V kuchyni se používá zejména k ochucení jídel. Je hodně využívaná v lidovém léčitelství, neboť obsahuje velké množství fytoncidů, což jsou látky, které mají antibiotický účinek (jsou toxické pro bakterie, plísně, houby aj.), a proto je často vyzdvihován její přínos při léčbě nachlazení. Stejně jako většina cibulovin obsahuje více sacharidů než jiné druhy zeleniny a je dobrým zdrojem vlákniny, vápníku, železa, síry, hořčíku, fosforu a zinku. Hodně vitaminu C najdeme v cibulové nati.

Výzkumy ukazují, že cibule je prospěšná v boji proti mnoha chronickým onemocněním, zřejmě pro svůj vysoký obsah dobře vstřebatelného kvercetinu (flavonoid, antioxidant), který pomáhá chránit před srdečně cévními chorobami a rakovinou. Je přítomen zejména ve žluté a červené cibuli.

Cibuli lze využít také zevně, v lidovém léčitelství se doporučuje přiložit čerstvé kolečko cibule na ranku po bodnutí hmyzem ke zmírnění bolesti a rychlejšímu hojení.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Copyright © 2019 BIOFARMA LUKAS, s.r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz