Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
8:00-15:30
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.06.2020
Uzávěrka objednávek ve 12 hodin
Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních produktů!!! Košíky a ostatní Vámi objednané dob... číst celé
01.06.2020
Informace o naší prodejně
Těšíme se na Vás nejen zde na eshopu, ale i v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4.     Jak se k nám dostat?   Otevírací dob... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
Semínka a ořechy bez obalu Semínka a ořechy bez obalu
Do snídaní nebo do pečení se nejlépe hodí semínka nebo ořechy v bezobalu. číst celé
Sladké a slané zobání bez obalu Sladké a slané zobání bez obalu
Dobroty přímo do sáčku nebo třeba do skleničky. Krekry, keksy, RAW kuličky, nebo veganské kyselé bonbony nebo medvídci. Jen pozor ať vám medvídci neut... číst celé
Pečení bez obalu Pečení bez obalu
Čerstvě upečený chlebík z našich Bio muk. Mouka žitná, špaldová, pohanková, skočice nebo 100% čokoláda (kakaová hmota). To vše v prvním patře v Biokoš... číst celé
Zobrazit všechny články
Informace do mailu

Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.

  1. Úvod
  2. Poctivé potraviny
  3. 05 Radvanický chléb 800 g.

05 Radvanický chléb 800 g.

Pšenično-žitný chléb z kvasu

Radvanický chléb je vyráběn třístupňovým vedením kvasu, tzn. že všechna žitná mouka, použitá na výrobu chleba, projde procesem postupného kvašení. Za ... celý popis
Dostupnost
Skladem
50 Kč
43 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:3874
Kompletní specifikace

Radvanický chléb je vyráběn třístupňovým vedením kvasu, tzn. že všechna žitná mouka, použitá na výrobu chleba, projde procesem postupného kvašení. Za příznivé teploty dochází k přirozenému množení kvasinek (zajišťují kyprost chleba) a mléčných bakterií (vytváří typické chlebové aroma). Díky tomu kváskový chléb vydrží mnohem déle, má vysokou kvalitu, neplesniví, je voňavější a zdravější. Dlouhá doba zrání kvasů z žitné mouky (24 hodin) způsobuje přirozenou fermentaci, během níž jsou natráveny škroby a bílkoviny a mnoho minerálních látek.

Do vyzrálého žitného kvasu se přidá pšeničná chlebová mouka, sůl a kmín, vymísí se těsto, které pak odpočívá 20 minut v díži, než ho začnou pekaři zpracovávat. Nejprve se odváží potřebné množství těsta, to se ručně vyválí do oválného tvaru a vkládá se do ošatek, kde dál kyne.

Trvanlivost je minimálně dva dny, při dobrém skladování však vydrží mnohem déle.

Copyright © 2020 BIOFARMA LUKAS, s.r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz