Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.
- Úvod
- Poctivé potraviny
- 05 Radvanický chléb 1100 g.
05 Radvanický chléb 1100 g.

- Kompletní specifikace
- 05 Radvanický chléb 1100 g.Skladem63 Kč55 Kč bez DPH
Radvanický chléb je vyráběn třístupňovým vedením kvasu, tzn. že všechna žitná mouka, použitá na výrobu chleba, projde procesem postupného kvašení. Za příznivé teploty dochází k přirozenému množení kvasinek (zajišťují kyprost chleba) a mléčných bakterií (vytváří typické chlebové aroma). Díky tomu kváskový chléb vydrží mnohem déle, má vysokou kvalitu, neplesniví, je voňavější a zdravější. Dlouhá doba zrání kvasů z žitné mouky (24 hodin) způsobuje přirozenou fermentaci, během níž jsou natráveny škroby a bílkoviny a mnoho minerálních látek.
Do vyzrálého žitného kvasu se přidá pšeničná chlebová mouka, sůl a kmín, vymísí se těsto, které pak odpočívá 20 minut v díži, než ho začnou pekaři zpracovávat. Nejprve se odváží potřebné množství těsta, to se ručně vyválí do oválného tvaru a vkládá se do ošatek, kde dál kyne.
Trvanlivost je minimálně dva dny, při dobrém skladování však vydrží mnohem déle.