Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.
- Úvod
- GRILOVANÝ FENYKL
SUROVINY:
3 bulvy fenyklu
50ml extra panenského olivového oleje
1 snítku čerstvého tymiánu
balzamikový ocet
mořskou sůl
čerstvě namletý pepř
PŘÍPRAVA:
Fenykl omyjte, bulvu očistěte od vrchních lístků a cibuli oloupejte a rozpulte. Osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem. Lístky tymiánu nasekejte nadrobno a odložte stranou.
Připravte gril na přímý vysoký žár. Fenykl položte na rozpálený gril řeznou stranou dolů a grilujte 5 -7 minut pod zavřeným víkem. Fenykl obraťte a ještě pár minut grilujte na otevřeném ohni.
Zeleninu sundejte z grilu, uložte na talíř a nakonec ji pokapejte balzamikovým octem a posypte lístky tymiánu.