Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
21.06.2014
Uzávěrka objednávek ve 12 hodin
Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních produktů!!! Biokošíky a ostatní Vámi objednané ... číst celé
02.01.2014
Informace o naší prodejně
Těšíme se na Vás také v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4.   Otevírací doba v prodejně Pondělí až pátek: od 8.00 do 18.00 hod.Sob... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
Přílohy bez obalu Přílohy bez obalu
Příloha je základem pro téměř všechny jídla. Přílohy jsou zdrojem sacharidů, díky nimž je tělo zásobováno energií. Těch by mělo být ve stravě v denním... číst celé
Luštěniny bez obalu Luštěniny bez obalu
Luštěniny mají vysoký obsah bílkovin. Běžně obsahují sacharidy (nepřesně uhlovodany) krátkých řetězců, které, ač nestravitelné lidským trávicím ústroj... číst celé
Ochucovadla bez obalu Ochucovadla bez obalu
Co by to bylo za jídlo, kdyby nebylo osolené, oslazené nebo jakkoliv ochucené. Jablečný ocet s matečnou kulturou je dokonce zdravý i pro vaše trávení.... číst celé
Zobrazit všechny články
Informace do mailu

Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.

  1. Úvod
  2. Recepty z masa - BIFTEK (bio hovězí)
Recepty z masa - BIFTEK (bio hovězí)

ČTYŘI ZÁKLADNÍ ZPŮSOBY PŘÍPRAVY BIFTEKU
(každá porce váží 200 g)

1. Krvavý, bleu, raw
Maso má tenkou hnědou kůrčičku, ale uvnitř je syrové. Pečeme jenom 1 minutu z každé strany.

2. Polosyrový, mírně krvavý, saignant, rare
Maso získalo hnědou kůrku, pod ní je růžové a uprostřed ještě krvavé. Pečeme 2 minuty z každé strany.

3. Růžový, a point, medium
Maso má hnědou kůrku, ale uvnitř je růžové. Pečeme 3 - 4 minuty z každé strany.

4. Propečený, biencuit, welldone
Maso je propečené i uvnitř. Doporučujeme jen v případě, že vám není líto kvalitního masa.


ZÁKLADNÍ POSTUP PŘÍPRAVY BIFTEKU (NA MEDIUM)
Svíčkovou nakrájíme na stejné plátky silné asi 4 cm. Na pánvi rozpálíme 2 - 3 lžíce oleje a maso na něm opečeme 1 minutu z každé strany. Teplotu snížíme na polovinu a maso opět opečeme po 1 minutě z každé strany. Přidáme lžíci másla, opečeme opět 1 minutu z každé strany, osolíme a opepříme. Maso zabalíme do alobalu a necháme 2 minuty stát. Pak ho opět vložíme do pánve a na mírném ohni obděláme 1/2 minuty z každé strany. Celková doba pečení je tedy 7 - 8 minut.
Základní pravidlo zní: Na každý centimetr síly masa přidáme 1 minutu pečení z každé strany navíc.

Novinky z našeho blogu

Přílohy bez obalu
Přílohy bez obalu
Příloha je základem pro téměř všechny jídla. Přílohy jsou zdrojem sacharidů, díky nimž je tělo zásobováno energií. Těch by mělo být ve stravě v denním... číst celé
Luštěniny bez obalu
Luštěniny bez obalu
Luštěniny mají vysoký obsah bílkovin. Běžně obsahují sacharidy (nepřesně uhlovodany) krátkých řetězců, které, ač nestravitelné lidským trávicím ústroj... číst celé
Ochucovadla bez obalu
Ochucovadla bez obalu
Co by to bylo za jídlo, kdyby nebylo osolené, oslazené nebo jakkoliv ochucené. Jablečný ocet s matečnou kulturou je dokonce zdravý i pro vaše trávení.... číst celé
Mléčné výrobky bez obalu
Mléčné výrobky bez obalu
Sice se v této kategorii nenachází mnoho, ale jsme rádi aspoň za to. Kravské mléko dostáváme z Hlavnic a BIO kozí mléko z Klokočova. číst celé
Copyright © 2019 BIOFARMA LUKAS, s.r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz