Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
21.06.2014
Uzávěrka objednávek ve 12 hodin
Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních produktů!!! Biokošíky a ostatní Vámi objednané ... číst celé
02.01.2014
Informace o naší prodejně
Těšíme se na Vás také v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4.   Otevírací doba v prodejně Pondělí až pátek: od 8.00 do 18.00 hod.Sob... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Informace do mailu

Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.

  1. Úvod
  2. Recepty z masa - BIFTEK (bio hovězí)
Recepty z masa - BIFTEK (bio hovězí)

ČTYŘI ZÁKLADNÍ ZPŮSOBY PŘÍPRAVY BIFTEKU
(každá porce váží 200 g)

1. Krvavý, bleu, raw
Maso má tenkou hnědou kůrčičku, ale uvnitř je syrové. Pečeme jenom 1 minutu z každé strany.

2. Polosyrový, mírně krvavý, saignant, rare
Maso získalo hnědou kůrku, pod ní je růžové a uprostřed ještě krvavé. Pečeme 2 minuty z každé strany.

3. Růžový, a point, medium
Maso má hnědou kůrku, ale uvnitř je růžové. Pečeme 3 - 4 minuty z každé strany.

4. Propečený, biencuit, welldone
Maso je propečené i uvnitř. Doporučujeme jen v případě, že vám není líto kvalitního masa.


ZÁKLADNÍ POSTUP PŘÍPRAVY BIFTEKU (NA MEDIUM)
Svíčkovou nakrájíme na stejné plátky silné asi 4 cm. Na pánvi rozpálíme 2 - 3 lžíce oleje a maso na něm opečeme 1 minutu z každé strany. Teplotu snížíme na polovinu a maso opět opečeme po 1 minutě z každé strany. Přidáme lžíci másla, opečeme opět 1 minutu z každé strany, osolíme a opepříme. Maso zabalíme do alobalu a necháme 2 minuty stát. Pak ho opět vložíme do pánve a na mírném ohni obděláme 1/2 minuty z každé strany. Celková doba pečení je tedy 7 - 8 minut.
Základní pravidlo zní: Na každý centimetr síly masa přidáme 1 minutu pečení z každé strany navíc.

Copyright © 2019 BIOFARMA LUKAS, s.r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz