Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
21.06.2014
Uzávěrka objednávek ve 12 hodin
Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních produktů!!! Biokošíky a ostatní Vámi objednané ... číst celé
02.01.2014
Informace o naší prodejně
Těšíme se na Vás také v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4.   Otevírací doba v prodejně Pondělí až pátek: od 8.00 do 18.00 hod.Sob... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Informace do mailu

Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.

  1. Úvod
  2. Recepty z masa - Jehněčí kýta na rozmarýnu se špenátem
Recepty z masa - Jehněčí kýta na rozmarýnu se špenátem

Na šťouchané brambory:

Příprava:

Jehněčí maso svážeme kuchyňským provázkem do válečku, vetřeme do něj nakrájený česnek, sůl, pepř a rozmarýn a necháme do druhého dne odležet v chladu.

Na dno pekáčku rozložíme polovinu nakrájené slaniny, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme do něj maso, přidáme jalovec, podlijeme vínem a pečeme zakryté asi 60 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Když je maso měkké, odkryjeme ho a dopečeme, aby získalo hezkou barvu.

Během pečení připravíme brambory a špenát. Jemně nakrájený pórek zesklovatíme na másle, zalijeme ho smetanou, přidáme vařené brambory a povaříme. Pak vše rozmačkáme a dochutíme solí a pepřem. Na druhé polovině slaniny krátce podusíme opraný a lehce překrájený špenát, osolíme ho a opepříme.

Upečené maso zbavíme provázku a nakrájíme ho ostrým nožem na plátky. Rozdělíme je na horké talíře, podlijeme vypečenou šťávou a podáváme se špenátem a šťouchanými brambory.

Copyright © 2019 BIOFARMA LUKAS, s.r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz