Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
21.06.2014
Uzávěrka objednávek ve 12 hodin
Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních produktů!!! Biokošíky a ostatní Vámi objednané ... číst celé
02.01.2014
Informace o naší prodejně
Těšíme se na Vás také v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4.   Otevírací doba v prodejně Pondělí až pátek: od 8.00 do 18.00 hod.Sob... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
Přílohy bez obalu Přílohy bez obalu
Příloha je základem pro téměř všechny jídla. Přílohy jsou zdrojem sacharidů, díky nimž je tělo zásobováno energií. Těch by mělo být ve stravě v denním... číst celé
Luštěniny bez obalu Luštěniny bez obalu
Luštěniny mají vysoký obsah bílkovin. Běžně obsahují sacharidy (nepřesně uhlovodany) krátkých řetězců, které, ač nestravitelné lidským trávicím ústroj... číst celé
Ochucovadla bez obalu Ochucovadla bez obalu
Co by to bylo za jídlo, kdyby nebylo osolené, oslazené nebo jakkoliv ochucené. Jablečný ocet s matečnou kulturou je dokonce zdravý i pro vaše trávení.... číst celé
Zobrazit všechny články
Informace do mailu

Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.

  1. Úvod
  2. Recepty z masa - Vyzrálé bio hovězí na víně.
Recepty z masa - Vyzrálé bio hovězí na víně.

bio hovězí kýta500 gramů

zelenina kořenová(2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru)

cibule1 kus (velká)

víno červené1,5 decilitrů

smetana1,5 decilitrů

máslo50 gramů

ocet

cukr

pepř mletý

sůl

 

Příprava:

Hovězí maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a celé ho vložíme do kastrolu se zeleninou. Vše podlijeme trochou vína, kastrol zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme, dokud není maso téměř měkké. Během pečení maso podle potřeby průběžně podléváme zbylým vínem a přeléváme vypečenou šťávou. Před koncem pečení maso odkryjeme, aby získalo hezkou barvu, a dopečeme doměkka.

Upečené maso vyjmeme a uchováváme v teple. Do omáčky v kastrolu vmícháme smetanu (tím ji zahustíme), podle chuti omáčku přisladíme cukrem a okyselíme octem. Pak ji propasírujeme přes síto, ještě krátce povaříme a případně znovu dochutíme.

Pečené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme je na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.

Novinky z našeho blogu

Přílohy bez obalu
Přílohy bez obalu
Příloha je základem pro téměř všechny jídla. Přílohy jsou zdrojem sacharidů, díky nimž je tělo zásobováno energií. Těch by mělo být ve stravě v denním... číst celé
Luštěniny bez obalu
Luštěniny bez obalu
Luštěniny mají vysoký obsah bílkovin. Běžně obsahují sacharidy (nepřesně uhlovodany) krátkých řetězců, které, ač nestravitelné lidským trávicím ústroj... číst celé
Ochucovadla bez obalu
Ochucovadla bez obalu
Co by to bylo za jídlo, kdyby nebylo osolené, oslazené nebo jakkoliv ochucené. Jablečný ocet s matečnou kulturou je dokonce zdravý i pro vaše trávení.... číst celé
Mléčné výrobky bez obalu
Mléčné výrobky bez obalu
Sice se v této kategorii nenachází mnoho, ale jsme rádi aspoň za to. Kravské mléko dostáváme z Hlavnic a BIO kozí mléko z Klokočova. číst celé
Copyright © 2019 BIOFARMA LUKAS, s.r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz