Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.
- Úvod
- Recepty z masa - Vyzrálé bio hovězí na víně.
bio hovězí kýta500 gramů
zelenina kořenová(2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru)
cibule1 kus (velká)
víno červené1,5 decilitrů
smetana1,5 decilitrů
máslo50 gramů
Příprava:
Hovězí maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a celé ho vložíme do kastrolu se zeleninou. Vše podlijeme trochou vína, kastrol zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme, dokud není maso téměř měkké. Během pečení maso podle potřeby průběžně podléváme zbylým vínem a přeléváme vypečenou šťávou. Před koncem pečení maso odkryjeme, aby získalo hezkou barvu, a dopečeme doměkka.
Upečené maso vyjmeme a uchováváme v teple. Do omáčky v kastrolu vmícháme smetanu (tím ji zahustíme), podle chuti omáčku přisladíme cukrem a okyselíme octem. Pak ji propasírujeme přes síto, ještě krátce povaříme a případně znovu dochutíme.
Pečené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme je na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.