Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.
- Úvod
- Poctivé potraviny
- Pálivé omáčky, chilli
- 050 Dárková sada tekuté mashe
050 Dárková sada tekuté mashe

- Kompletní specifikace
- 050 Dárková sada tekuté masheNení skladem749 Kč651 Kč bez DPH
Ochutnávková sada 9x chilli mash
Výběr těch nejprodávanějších chilli mashů. Mashe jsou naplněny do malých 40 ml lahviček a zabaleny v krásné dárkové krabičce včetně brožury, která obsahuje popis jednotlivých odrůd a informaci o pálivosti.
Složení
Seznamte se s nejpálivější papričkou na světě. Do Guinessovy knihy rekordů byla zapsána v roce 2013 a dosahuje pálivosti až 2 200 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Carolina reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense, kterou v roce 2012 vypěstoval Ed Currie ve městě Rock Hill v jižní Karolíně pod původním označením HP22B. Tento hybrid vznikl křížením papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera. |
Trinidad Scorpion Moruga mash 40 ml Chilli paprička pocházející z oblasti Moruga na ostrově Trinidad, druhu Capsicum chinense. Chile Pepper Institut jí prohlásil nejpálivější papričkou na světě 13. Února 2012 na Novomexické státní univerzitě v Las Cruces. Nicméně Guinnessova kniha rekordů papričku Trinidad Moruga Scorpion za nejpálivější papričku na světě nepotvrdila. |
Naga Bhut Jolokia prášek mash 40 ml Naga Jolokia je chilli paprička dosahující pálivosti až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 byla označena za nejpálivější papričku v Guinnessově knize rekordů s pálivostí 1 001 304 SHU. Jedná se o mezidruhového křížence z Bangladéše a severovýchodní indie. Zkřížením papriček druhu Chinense a Frutescens. Lze jí také nalézt na Srí Lance, kde je známá jako Nai Mirris (Cobra chilli). |
Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžová a červenám ale i bílá, hnědá a růžová. Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). |
Tahle kráska pochází z Jamajky a byla první karibskou chilli papričkou, po jejímž exportu vznikla vysoká poptávka. Známá a populární byla nejen díky své chuti a pálivosti, ale především kvůli netradičnímu jménu. Scotch Bonnet je druhově příbuzná Habanero papričkám, se kterými je často díky podobnému vzhledu nesprávně zaměňována. Scotch Bonnet je ovšem sladší. |
Papričky Jalapeños jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu. |
Aji Amarillo je jedna z nejstarších odrůd v peruánských Andách a byla zde pěstována již od roku 2500 před naším letopočtem. Rostliny patří do rodu Capsicum baccatum, jsou trvalé a při vhodných podmínkách mohou vyrůst až do výšky 2 metrů. Sušené plody Aji Amarillo jsou známé jako Aji Mirasol. Dosahují délky cca 10 cm a šířky 4 cm. Mají mírnou pálivost a aromatickou ovocnou chuť. |
Paprička Tabasco je odrůda Capsicum frutescens. Nejznámější je svým využitím v omáčkách Tabasco. Rostlina má typický keříkovitý růst. Kuželovité plody jsou okolo 4 cm dlouhé, zpočátku bledě žluto-zelené barvy, která se mění na žlutou až oranžovou, přičemž plně zralá je zářivě červená. Tabasco má od 30 000 do 50 000 SHU. Byla pojmenována podle jednoho z mexických států Tabasco. |
Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžová a červenám ale i bílá, hnědá a růžová. Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). |