Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
8:00-15:30
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.06.2020
Uzávěrka objednávek ve 12 hodin
Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních produktů!!! Košíky a ostatní Vámi objednané dob... číst celé
01.06.2020
Informace o naší prodejně
Těšíme se na Vás také v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4.   Otevírací doba v prodejně Pondělí až pátek: od 8.00 do 18.00 hod... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Informace do mailu

Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.

05 Chléb Morávka 1,1 kg

kváskový chléb

Velmi žádaný chléb ze žitného a pšeničného kvasu. Neváhejte vyzkoušet!  Morávka je tradiční, ručně vyráběný, kváskový chléb (žitno-pšeničný). Je pečen... celý popis
Dostupnost
Skladem
44 Kč
38 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:75
Kompletní specifikace

Velmi žádaný chléb ze žitného a pšeničného kvasu. Neváhejte vyzkoušet! Wink

Morávka je tradiční, ručně vyráběný, kváskový chléb (žitno-pšeničný). Je pečený v klasických parních pecích, díky kterým jsou bochníky správně propečené a mají pořádnou kůrku.

Jeho výroba je charakteristická nepřímým vedením těsta. Tato metoda se v dnešní době již prakticky nevyužívá, a to díky její časové náročnosti a větším nárokům na optimální podmínky. To jsou, spolu se zkušenými pekaři, pilíře, na kterých stojí přirozené vyvádění těsta z žitného kvasu, tedy prokvašování žitné mouky s vodou 3 stupňovým vedením. Tato cesta výroby dává prostor všem enzymatickým procesům, ke kterým během kvašení a zrání těsta, za přítomnosti kyseliny mléčné, dochází.

Tyto mají na starost zejména:
  • - rozklad škrobu na jednodušší a lépe stravitelné složky
  • - uvolnění minerálů
  • - delší trvanlivost
  • - větší obsah rozpustné vlákniny
  • - snížení glykemického indexu chleba

To je hlavním rozdílem oproti běžnému konvenčnímu chlebu, na jehož výrobu (při dnes již běžném využití droždí a urychlovačů) stačí jen minimum času (i 10-ti násobně méně). Za tak krátkou dobu nemůže dojít k procesům, které vychází z principů a zákonitostí přirozeného kvašení.

Kvalita potřebuje svůj čas a u pekařského řemesla to platí bez výjimek.

Copyright © 2020 BIOFARMA LUKAS, s.r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz