Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
8:00-15:30
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.06.2020
Uzávěrka objednávek ve 12 hodin
Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních produktů!!! Košíky a ostatní Vámi objednané dob... číst celé
01.06.2020
Informace o naší prodejně
Těšíme se na Vás nejen zde na eshopu, ale i v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4.     Jak se k nám dostat?   Otevírací dob... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Informace do mailu

Vše okolo prodejny Biokošíky.cz a Bezobalu, tipy, novinky a informace. Jednou za čas přímo do e-mailu.

030 Bio jehněčí hřebínek kg

Farma Rudimov

Jehněčí hřebínek – French Rack Velmi oblíbená prémiová část jehněte s nejjemnějším a nejlibovějším masem, známá pod názvem „jehněčí hřebínek”, anglick... celý popis
Dostupnost
Skladem
1 195 Kč
1 039 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:1612
  • Kompletní specifikace
  • 030 Bio jehněčí hřebínek kg
    030 Bio jehněčí hřebínek kg
    Skladem
    1 195 Kč
    1 039 Kč bez DPH
  • ks
Kompletní specifikace

Jehněčí hřebínek – French Rack

Velmi oblíbená prémiová část jehněte s nejjemnějším a nejlibovějším masem, známá pod názvem „jehněčí hřebínek”, anglicky „lamb rack” či „french rack”. Jedná se o kotletu vcelku se začištěnými žebry.

Mezi kostmi jehněčího hřebínku udělejte zářezy až k okraji kotlety, aby se maso lépe propeklo. Buďte ale opatrní a neřežte do samotného svalu, utekla by chtěná šťáva. Tukové krytí z masa nečistěte, vypeče se tzv. na škvarek, který křupnutím kontrastuje s velmi jemným masem kotlet. Postup přípravy hřebínku je jednoduchý. Zatáhněte ho vcelku na pánvi na kvalitním olivovém oleji ze všech stran (začněte tukovým krytím, které jste si opatrně nařezali na mřížku), poté vložte do rozpálené trouby či nepřímo frilujte a dopečte tak do požadované konzistence (doporučujeme péct dorůžova, tehdy má kotleta vnitřní teplotu kolem 72 °). Maso hřebínku je opravdu delikátní a lze je jen pomalu opéct na pánvi a pod alobalem nechat „dojít”. Před podáváním jej nechte v teple odpočinout. Hotové kotletky z hřbetu by měly být krásně růžové a šťavnaté.
Fandové více propečeného masa si jehněčí french rack nakrájí na jednotlivé kotlety s kostí, které opečou zprudka na pánvi či grilu.

Vhodné na:

Grilování, minutková úprava, pečení. 

Dodáváme vakuově balené, bal. cca 0,8 kg.

CENA JE UVEDENÁ ZA 1 KG, OBJEDNÁVEJTE NA KUSY. 

Zboží zařazeno v kategoriích
Copyright © 2020 BIOFARMA LUKAS, s.r.o.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz