Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod »Přírodní drogerie - kosmetika»Zahir » 058 Bio arganový olej s kapátkem 50 ml.


        

058 Bio arganový olej s kapátkem 50 ml.

Zahir cosmetics

 

Číslo produktu: 3858
naše cena bez DPH: 323,1 Kč
naše cena s DPH (21 %):
391,0 Kč

do košíku:
  ks  

ARGANOVÝ OLEJ

Univerzální kosmetický přípravek pro péči o pleť, vlasy i pokožku celého těla. Čistě přírodní, bez zbytečných přidaných konzervantů či jiných látek.Olej pocházející z rostliny argánie trnité rostoucí pouze v jihozápadním Maroku a je vhodný pro péči o pokožku obličeje i celého těla a vlasovým zábalům. Tradiční kosmetika Marockých žen.

Tento úžasný zlatavý olej díky svému poměru nasycených a nenasycených mastných kyselin a velkému množství vitaminu E pomáhá k obnově pleti, která je po jeho nanesení vláčná a při dlouhodobém používání hebká a vypnutá. Vhodný k prevenci proti tvorbě vrásek a nápravě těch existujících.  Pokožku zjemňuje a zabraňuje jejímu nadměrnému vystavování volným radikálům. Skvělý na obličej – vhodný pro všechny typy pleti i na tělo. Účinný na suché a lámající se vlasy – stačí jej nanést na vlhké vlasy, nechat alespoň pět minut působit (případně zabalit vlasy do ručníku a nechat v teple pracovat), poté smýt jemným šamponem.

 

O MAROCKÉM ZLATU – CO JE ARGANOVÝ OLEJ ZAČ

Arganový olej, jak už název napovídá, pochází ze stromu argánie trnité, ve staré české literatuře se můžeme setkat také s názvem dvojčet trnatý. Roste pouze v jihozápadním Maroku. Dočíst se můžeme i o snaze o kultivaci jinde v Africe. Jedná se o velmi odolnou rostlinu schopnou přežít suchu a horko polopouště díky velmi propracovanému kořenovému systému. Jeho plody můžeme vzhledem přirovnat k olivám. A právě jich pro výrobu oleje potřeba.

Pro lisování se používá jen vnitřní část plodu – semeno. To je ukryto v měkkém obalu, který se musí odstranit (a většinou se používá jako krmení koz, které jinak po argániích šplhají a samy plody sklízejí) a v tvrdém obalu, který je třeba rozbít.

Ke kosmetickým účelům se používá olej lisovaný za studena.Arganový olej je velmi dobře snášen i citlivou pokožkou. I pleť obvykle špatně reagující na jakékoliv mastné přípravky jej ve většině případů snese – má velmi nízkou komedogennost, některé studie jej dokonce doporučují při léčbě aknózní pleti. Zároveň dokáže pečovat o pokožku suchou a uklidnit pleť po slunění. Zkrátka – velmi univerzální kosmetický zázrak.

TIP: olej je vhodný i jako zábal pro vyživení křehkých a štěpících se nehtů a ke změkčení nehtové kůžičky. Olej mírně nahřejte a na deset minut do něj ponořte nehty. Poté otřete.

POUŽITÍ:

Místo krému či pod něj: doporučujeme nanést pár kapek na navlhčenou pleť (ideálně květovou vodou, prozatím máme v nabídce růžovou vodu ZDE) a jemně vmasírovat. Olej je velmi rychle vstřebáván a zanechá pleť vláčnou a příjemně vyživenou.

K masáži či místo tělového mléka: naneste nejlépe po koupeli na stále vlhkou pokožku či místo holící pěny – strojek krásně klouže a kůže není zbytečně vysušována.

Vlasy: naneste na vlhké vlasy, nechte působit a následně smyjte šamponem jako při jakémkoliv jiném mytí. Můžete použít jako dlouhodobý