Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod »» 052 Tapioca perly 500 g.


        

052 Tapioca perly 500 g.

 

Číslo produktu: 3010
naše cena bez DPH: 68,7 Kč
naše cena s DPH (15 %):
79,0 Kč

do košíku:
  ks  

Tapioca, v překladu Tapioka

Tapioca je škrob získaný z kořene manioku. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie, kde jsou jeho silné, vláknité kořeny používány v různých formách, v podstatě všude, kde my používáme bramborový nebo kukuřičný škrob, ve farmacii k výrobě léků, jako mouka do pečiva, škrob na prádlo, k výrobě piva a jiných nápojů, kaší a samozřejmě tapioca pudinku. Tapioca je vhodná i k zahuštění polévek nebo omáček. Tapioca je prastará surovina, kterou údajně používali už Mayové.

Z tapioky připravíte lahodný pudink, kaši pro děti, bubble tea, bezlepkové pečivo, ale můžete ji použít i jako zahušťovadlo do polévek (na způsob krupek nebo kapané zavářky), nebo jako poleva na ovocné koláče (náhrada želatiny). Můžete ji též použít místo rýže. Tapioka má velmi příznivé účinky při potížích s trávením. Tapioca je zdravým zdrojem komplexních polysacharidů s nízkým obsahem cholesterolu a bez "nezdravých" tuků. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety. Produkty z tapioky jsou poměrně kalorické, ale nasytí vás na delší dobu a v kombinaci s kokosovým mlékem, nezatíží vaše trávení.

Tapioca obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B. Tapioka je také přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety.

Tapioca perly

Perly jsou nejrozšířenější tvar, velikost se pohybuje v průměru od cca 1 mm do 8 mm (2-3 mm je nejčastější). Tapioca perly mají ve zdravé bezlepkové kuchyni široké využití od zvláčnění těsta, využití pojivých vlastností, zahušťování až po nezastupitelnou vlastnost - zpestření nápojů (nabobtnalé tapioca perly v nápoji).

Využití Tapioca perel:

  • Namočené (minimálně 10 minut) a rozmixované kuličky přidáváme k přirozeně bezlepkové mouce pro zvláčnění těsta v přibližném poměru 1:5 k ostatní mouce, například v palačinkách nebo v jiných těstech, do kterých se přidává voda.
  • Kuličky pomleté nebo rozdrcené nasucho se dají použít do piškotových těst místo obilné mouky, většinou v kombinaci s mletými ořechy nebo s jinou přirozeně bezlepkovou moukou, které dodává vláčnost.
  • Namočené kuličky se vaří na puding nebo do Tapioca nápojů.