NOVINKY

arr3Změna otvírací doby prodejny!!!Přáli jste si, tak to tak bude..Od 2. 5. 2017 měníme otvírací dobu v naší prodejně na Alšáku. Budeme... arr3Uzávěrka objednávek vždy v úterý ve 12.00 hod., případně dle info u konkrétního zboží!!!Uzávěrka Vašich objednávek je vždy v úterý ve 12 hodin, případně se řídí dle informací u konkrétních... arr3Informace k naši kamenné prodejně - otvírací doba a dodávky...Těšíme se na Vás také v kamenném obchůdku v Porubě, na Alšově náměstí 691/4 Otvírací doba v... arr3Recept na pohankový chlébVážení a milí vyzkoušejte si sami upéct pohankový chléb. Nabízíme osvědčený a dobrý...

ZBOŽÍ V AKCI

KONTAKTY

BIOFARMA LUKAS, s.r.o., Prodejna Biokošíky
Alšovo náměstí 691/4
708 00
tel: +420 727 862 655
eshop@biokosiky.cz

 




Recept na pohankový chléb

Vážení a milí vyzkoušejte si sami upéct pohankový chléb. Nabízíme osvědčený a dobrý recept!

Pohankový chléb

V míse nasucho smícháme:

0,5 kg pohankové mouky

2 lžíce neochuceného psylia

1,5 lžičky soli

1,5 lžičky kmínu

1-2 lžíce mletého lněného semínka ( nemusí být )

1-2 lžíce loupaných slunečnicových semínek ( nemusí být )

Postupně přidáme až 900 ml teplé ( 40°C ) vody a vařechou vymícháme těsto, asi 15 minut. Nebojte se, těsto nasaje hodně vody, z počátku je řídké, nakonec má konzistenci asi jako na třenou bábovku.

Misku zakryjeme a necháme 24 hodin kynout, můžeme dát na topení, v létě na okno, ke konci kynutí lze nahřát troubu na 40°C a nechat třeba 2 hodiny při této teplotě kynout. Teplota v době kynutí by neměla přesáhnout 40°C, abychom si nezničili kvasinky.

Po dobu kynutí nemícháme, jen kontrolujeme. Z počátku se neděje nic, ke konci kynutí se těsto "zvedá" a voní. Necháme-li kynout déle je chleba nakyslý, ale dobrý.

Nahřejeme troubu a v ní skleněnou zapékací misku na 230°C, po dosažení teploty vyklopíme těsto do rozpálené misky, trochu zarovnáme a uhladíme tvar, misku přiklopíme a pečeme v zavřené misce 1 hodinu, dále v otevřené 15 minut při teplotě 220-230°C .

Po této době chleba z misky vyjměte a nechejte vychladnout na mřížce. Správně upečený chleba na poklep "zvoní". Nebojte se, chleba se nepřipeče a jde dobře vydělat. Chleba je výborný, chutný a má drobné pravidelné póry.

NELZE UDĚLAT Z ČÍNSKÉ POHANKY!